استفاده از فونت مناسب و خوب در طراحی سایت یا به طور کلی تولید هرگونه محتوایی، بخشی از گرافیک و زیبایی صفحه محسوب می شود که باید به آن توجه داشت. شاید شما هم به سایتی برخورد کردهاید که از محتوای کامل و جامع استفاده کرده ولی به دلیل اینکه به فونت سایت که یکی از با اهمیتترین مباحث است، توجهی نداشته است، بعد از مدت کوتاهی از خواندن مطالب خسته شدهاید و سایت را رها کردهاید. البته علاوه بر انتخاب فونت مناسب؛ رنگ، سایز، وزن و محل جایگذاری متون هم از اهمیت زیادی برخوردارند و در ایجاد رابط کاربری، تاثیرگذاری و انتقال پیام مؤثر هستند. حال در این مقاله به معرفی بهترین و استانداردترین فونتهای فارسی برای استفاده در محیط وب میپردازیم تا با کمک آن بتوانید بهترین و حرفهایترین سایت را طراحی کنید. برای آموزش طراحی سایت با وردپرس میتوانید از دوره جامع طراحی سایت بدون کدنویسی آساوردپرس استفاده نمایید. در ادامه به معرفی تعدادی از فونتها خواهیم پرداخت.
فونت ایران سنس اولین فونت فارسی ارائه شده بوده که توسط آقای مسلم ابراهیمی در سال 1393 طراحی و به صورت تجاری و فروشی منتشر شد. حروف ایرانسنس دارای لبههای گردی است که همین ویژگی باعث محبوبیت آن شده. از مزایای دیگر آن میتوان به داشتن چندحالت مختلف بودن خطوط درشت اشاره کرد که برای نمایش تیترها و پاراگرافها و همچنین نمایش اعداد فارسی بهکار میرود. در فونت ایران سنس، طیف کاملی از 11 وزن را خواهید داشت. تمامی وزنها از اسکلت و ساختار مشترک برخوردارند. نسخه قبلی این فونت دارای 6 وزن بود ولی هماهنگی وزنهای آن به دقت نسخه جدید نبود. این فونت در ابتدا در طراحی وبسایتها و نرمافزارهای شرکتهای استارتآپی مانند دیجیکالا، کافهبازار و … مورد استفاده قرار میگرفت و کم کم به نشانی از جامعه کسب و کارهای استارتآپی در ایران تبدیل شد.
این فونت توسط گروه انجمن صنفی طراحان گرافیک در سال 1398 تولید شده است و کاربرد وسیعتری نسبت به فونت ایرانسنس دارد و بیشتر برای طراحی بنر استفاده میشود. یکی از مزیتهای فونت انجمن این است که این فونت از حروف انگلیسی هم پشتیبانی میکند. این فونت را انجمن صنفی طراحان گرافیک تولید نموده است و از یک طراحی خاصی برخوردار میباشد. اگر شما دارای یک وب سایت روانشناسی، انگیزشی و فرهنگی میباشید، این فونت برای بنرهای شما بهترین گزینه است.
فونت ایرانیکان بعد از فونت ایرانسنس از پرکاربردترین فونتهای فارسی است. به جرأت میتوان گفت در گذشته سایتهای معتبر از فونت ایرانسنس استفاده میکردند و بعد از طراحی و انتشار این فونت، به آن گرایش پیدا کردند. این فونت نظم خاصی را به متون شما میدهد که همین ویژگی باعث شده بسیاری از برندهای معروف مانند شیپور، دیجیکالا، تپسی و…. از آن استفاده کنند.
فونت ایران یکان، فونت مناسب رابط کاربری صفحاتی همچون وبسایتها و یا اپلیکیشنهای موبایل است. ایران یکان را میتوانیم فونتی هندسی، سنس و نسخ بدانیم زیرا با تلفیقی از این سه سبک طراحی شده. مزایای این فونت شامل:
فونت وزیر توسط آقای صابر راستی کردار طراحی شده و به صورت رایگان در دست عموم مردم قرار گرفته است. این فونت به خاطر رسمی بودن و نزدیک بودن به فونت روزنامهها و مجلات بیشتر برای سایتهای خبری استفاده میشود. این فونت در وزنهای نازک، خیلی نازک، معمولی، کمی ضخیم و ضخیم قابل دسترس میباشد. فرمت فونت وزیر، TTF میباشد که شما بعد از نصب در سیستم عامل خود میتوانید آن را در تمامی نرم افزارهای گرافیکی و ویرایش متن از جمله فتوشاپ، آفیس و … استفاده نمایید.
فونت شبنم هم یکی دیگر از فونتهای ساده ولی پرکاربرد است که هم برای طراحی سایت استفاده میشود و هم برای طراحی گرافیکی و تصاویر سایت. این فونت دارای سبکی ساده است برای همین بیشتر برای نوشتن پاراگرافها مورد استفاده قرار میگیرد. این فونت بر مبنای فونت وزیر ساخته شده است که خودش باز طراحی فونت DejaVu است همچنین در طراحی این فونت، از فونت یکان نیز الهام گرفته شده است. این فونت یکی از بهترین فونتها برای تولید محتوا و موارد مربوط به سوشال مدیا است. فونت شبنم نه یک فونت رسمی است و نه یک فونت فانتزی، بلکه این فونت، یک فونت میانه بین این دو فونت میباشد به همین دلیل هم بسیار مناسب برای تولید محتوا میباشد.
تنوع و تعداد فونتها فارسی بسیار زیاد میباشند ولی خوانایی، زیبایی و توجه به استاندارهای سازمانی یک فونت نیز از اهمیت بالایی برخوردار میباشد. در صورت انتخاب یک فونت نامناسب باعث سردرگمی مخاطب خود خواهید شد. انتخاب فونت مناسب در طراحی سایت یکی از عوامل مهم در طراحی میباشد که باید در انتخاب آن دقت کافی را داشته باشید. برای یادگیری حرفهای طراحی سایت میتوانید به سایت آساوردپرس و دوره جامع طراحی سایت آن مراجعه کنید.