پادکست یا همان فایل صوتی شیرین که امروزه به لطف آنها میتوانیم حتی در کوتاهترین زمان فراغت مطالب زیادی را از آنها بشنویم و یاد بگیریم. محتوای صوتی پادکستها میتواند صحبتهای یک نفر دربارهی موضوعی خاص، مکالمهی چند نفر، تعریف کردن خلاصه کتابها، داستان، آموزش یا هر موضوع دیگری باشند. موضوع هر کدام از پادکستها با یکدیگر متفاوت است و هر کدام به نوبهی خود یک برنامهی متنوعی را تولید میکنند که در آن لحن صمیمی گوینده گوش همهی مخاطبان را نوازش میکند و چنان احساس عمیقی در شنونده گاهاً ایجاد میکند که گویا یکی از عناصر اصلی درون روایت میباشد.
فرزین رنجبر گوینده پادکست رواق برای معرفی محتوای پادکست خود همیشه این عبارت را بیان میکند: “میترسید بی آنکه بداند میترسد، غمگین بود بی آنکه بداند از چه، میخواست برود، بی آنکه بداند به کجا، دلتنگ بود، بی آنکه بداند برای که ”
پادکست رواق فعالیت خودش را از سال 1398 در تهران شروع کرده است. رنجبر منبع اصلی پادکستهایش را کتاب روانشناسی اگزیستانسیالیسم اثر اروین یالوم معرفی نمونده است. وی در این پادکست به بررسی چهار مورد از دغدغههای اصلی انسان که شامل: تنهایی، مرگ، پوچی و آزادی است میپردازد. رنجبر با کلامی راحت و نیز با بیان مثالهایی مختلف، تمامی این ترسهای وجودی انسان را در زندگی روزمره تعریف میکند. با شناخت هر چه بیشتر و بهتر این ترسها، انسانها زندگی را بهتر خواهند پذیرفت و همچنین از بیماریهای روانی که به قول یالوم روان نژندیها هستند، فاصله میگیرند.
شاید برای شما هم گاهاً پیش آمده باشد که با یکسری پرسشها و چراهایی در زندگی مواجه شده باشید و بارها در رابطه با پوچی زندگی، مرگ و … به فکر فرو رفته باشید. اگر شما هم علاقمند به فلسفهی هستی گرایی و باور به اصالت وجود انسان و نیز روانشناسی، روانکاوی و ریشه یابی احساسات هستید، گوش دادن به این پادکست را فراموش نکنید.
اگر جز افرادی میباشید که به دنبال بهبود سلامت روانی و عاطفی خود میباشید، بدون شک پس از گوش دادن به پادکست رواق، تغییر را در شیوهی نگرش به زندگی خود احساس خواهید کرد.