گوگل همواره در تلاش است که بهترین تجربه کاربری را برای مخاطبانش رقم بزند. به همین دلیل از روشهای مختلفی استفاده میکند تا نتایج مورد نظر کاربران را به آنها نمایش دهد. اما برخی از صفحاتی که در سایتهای مختلف وجود دارند، به مرور اعتبار خود را از دست میدهند و لازم است که آنها را حذف کنیم. در این مقاله روشهایی را بیان میکنیم که انجام آنها باعث حذف صفحات ایندکس شده شما از نتایج گوگل میشود. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
برخی از وبمسترها تصور میکنند هرچه تعداد صفحات سایتشان بیشتر باشد، بازدید کننده بیشتری دارند و رتبه بالاتری میگیرند. در حالی که زیاد شدن تعداد صفحات سایت شما، باعث گیج شدن کاربران هنگام جست و جو میشود. از این رو برخی از صفحات وبسایت شما باید حذف شوند که در ادامه آنها را ذکر میکنیم.
با گذشت مدت زمانی از ساخت سایت، برخی مطالب قدیمی میشوند و اعتبار خود را از دست میدهند. بنابراین، کاربران دیگر به آنها مراجعه نمیکنند و وجود آنها در سایت باعث گیج شدن آنها میشود. وجود تعداد بسیار زیادی صفحه در یک سایت، نه تنها اثر مثبتی بر سئو و رتبه سایت شما ندارد، بلکه گوگل با مشاهده صفحاتی که کیفیت کم و محتوای نامربوط دارند، شما را جریمه میکند.
در برخی موارد، خزندههای گوگل به اطلاعاتی از سایت شما دسترسی پیدا میکنند که محرمانه هستند و تنها توسط افرادی که خودتان مشخص میکنید باید قابل دسترسی باشند. در صورتی که این گونه صفحات از ایندکس خارج نشوند، در صفحه نتایج جست و جو قرار میگیرند و کاربران عادی به اطلاعات محرمانه شما دسترسی پیدا میکنند.
صفحاتی که از سایت خود حذف میکنید باید از ایندکس نیز خارج شوند تا در صفحه جست و جوی گوگل به مخاطبان نمایش داده نشوند.
وبسایتهایی که هک میشوند، پس از اینکه بازیابی شدند، ممکن است تعدادی صفحه بیارزش و نامربوط به موضوع سایت اضاف شده باشد. وجود این صفحات نه تنها باعث میشود که کاربران در پیدا کردن مطالب مورد نظر خود دچار مشکل شوند، بلکه روی رتبه وبسایت شما تاثیر منفی میگذارد. بنابراین لازم است که نسبت به حذف این گونه صفحات اقدام کنید.
در صفحه جست و جوی گوگل عبارت زیر را وارد کنید.
site:yoursite address
در صورتی که هیچ نتیجهای یافت نشد یعنی سایت شما توسط گوگل شناسایی نشده است. در غیر این صورت، آدرس صفحات ایندکس شده سایتتان را در صفحه نتایج مشاهده میکنید. همچنین تعداد صفحاتی از سایت شما که ایندکس شده است، در بالای صفحه نشان داده میشود.
در این قسمت بهترین روشهای حذف URL صفحهای که ایندکس شده است را توضیح میدهیم. دقت کنید که هیچکدام از این روشها مزیت خاصی نسبت به دیگری ندارد و بسته به شرایط باید نسبت به استفاده از آنها اقدام کنیم. البته روشهایی همچون ریدایرکتها نیز میباشند بهتر و استانداردتر هستند و از آنها نیز با توجه به شرایط میتوانید استفاده نمایید.
برای اینکه صفحهای را پاک کنید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که به پنل سایت وردپرسی خود مراجعه کنید و وارد بخش pages شوید. صفحه مورد نظر خود را انتخاب کنید و روی گزینه delete در پایین عنوان صفحه کلیک کنید. سپس در بخش trash، صفحه را به صورت دائمی نیز پاک کنید. صفحاتی که به این روش پاک میشوند، به صورت ارور 404 به کاربران نمایش داده میشوند و مدت زیادی طول میکشد که از صفحه نتایج گوگل حذف شوند. به عبارتی، تا زمانی که گوگل مجدد این صفحه را بررسی کند تا مطمئن شود که واقعاً حذف شده است، صفحه ارور 404 به کاربران نشان داده میشود. برای اطلاعات کامل درباره این نوع ارور میتوانید به مقاله چگونه خطای 404 را برطرف کنیم مراجعه نمایید.
نکته مهم: صفحه شما پس از چند بار خزش مجدد توسط رباتهای گوگل، حذف میشود و تا زمانی که url صفحه حذف شود، کاربران با ارور 404 مواجه میشوند. نمایش ارور 404 به کاربران باعث افزایش نرخ پرش، کاهش میزان بازدید و کاهش رتبه سئو میشود. بنابراین پیشنهاد میشود به جای ارور 404 از ریدایرکت 301 استفاده کنید. استفاده از ریدایرکت 301 باعث میشود کاربر به جای مشاهده ارور 404 به صفحه دیگری از سایت منتقل شود و بنابراین رتبه سایت شما کاهش پیدا نمیکند. با آموزش ریدایرکت لینکها به هم در وردپرس میتوانید این ریدایرکتها را انجام دهید.
این روش، بهترین روشی است که با استفاده از آن میتوانیم صفحهای را از سایتمان حذف کنیم. ابتدا وارد پنل جست و جوی گوگل سایت خود شوید. از منوی سمت چپ صفحه، روی گزینه removals کلیک کنید. سپس روی دکمه new request کلیک کنید.
در کادر enter URL، آدرس صفحهای که قصد دارید پاک کنید را وارد کنید.
در ادامه دو گزینه وجود دارد که کاربرد آنها را شرح میدهیم.
توجه کنید که هر زمان از ادامه کار منصرف شدید، میتوانید گزینه سه نقطه و سپس گزینه cancel request را انتخاب کنید.
رباتهای گوگل، پیش از اینکه صفحهای را ایندکس کنند، ابتدا کدهای مربوط به آن صفحه را بررسی میکنند. به طور پیش فرض، همه صفحات سایت قابل ایندکس شدن هستند. اما اگر میخواهید صفحهای از سایت شما ایندکس نشود، کافی است کد دستوری زیر را در head صفحه مورد نظر قرار دهید.
<meta name=”robots” content=”noindex”>
در این روش حتی در صورتی که صفحه مد نظر شما ایندکس شده باشد، به مرور از لیست صفحات ایندکس شده خارج میشود.
یکی از روشهایی که برای حذف صفحه از نتایج گوگل استفاده میشود این است که آن را خصوصی سازی کنیم یا به عبارتی روی آن رمز عبور قرار دهیم. در این صورت موتورهای جست و جوی گوگل نمیتوانند آن را ایندکس کنند. برای این کار، به پنل سایت وردپرسی خود مراجعه کنید و صفحه مورد نظر را باز کنید. سپس بخش قابلیت مشاهده را روی محافظت شده با رمز عبور قرار دهید.
این روش زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که url صفحه مورد نظر حذف شده است، اما همچنان در صفحه نمایش جست و جوی گوگل نمایش داده میشود. برای حذف محتوای قدیمی سایت، وارد گوگل سرچ کنسول خود شوید و از قسمت ابزار گزینه remove outdated content را انتخاب کنید. در صفحه جدیدی که وارد میشوید روی گزینه request removal کلیک کنید. با انجام این درخواست دو پاسخ از سمت گوگل دریافت میکنید.
همان طور که گفته شد حذف دائمی یک صفحه باعث نمایش ارور 404 به کاربران میشود که بر رتبه سئو شما تاثیر منفی میگذارد. اما این تنها مشکلی نیست که حذف یک یا چند صفحه برای شما ایجاد میکند. صفحاتی که از آنها به این صفحات حذف شده لینک داخلی دادهایم، دارای لینک شکسته میشوند و این لینکها نیز با ارور 404 نمایش داده میشوند. پیشنهاد میشود تنها در صورتی اقدام به حذف یک صفحه از سایتتان کنید که آن لینک دیگر مخاطبی نداشته باشد. در غیر این صورت استراتژی مناسب برای این گونه صفحات به جای حذف دائمی آنها، استفاده از ریدایرکتها از جمله ریدایرکت 301 یا ریدایرکت 410 میباشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با ریدایرکت 301 میتوانید به بلاگ آن در آساوردپرس مراجعه نمایید.
سخن پایانی
اگر میخواهید صفحهای از سایت خود را حذف کنید، ابتدا باید دلیل آن را مشخص کنیم تا بتوانیم از روش مناسب حذف استفاده کنیم. در میان روشهایی که برای حذف صفحات ایندکس شده در این مقاله به آنها اشاره کردیم، دقت کنید بهترین مورد را برای حذف صفحات خود استفاده نمایید.