آیا به نظر شما تمامی اتفاقات مهم این جهان بر پایهی نظم و بنابر قاعدهی خاصی استوار شدهاند؟ یا امکان دارد گاهی این اتفاقات به صورت تصادفی رخ دهند؟ اصلاً امکان دارد که تحولی خاص حاصل فقط یک اتفاق باشد؟ خب قطعاً جواب مثبت میباشد. به عنوان مثال، کشف قاره آمریکا کاملاً تصادفی بوده است. زمانی که کریستف کلمب و همراهانش به دنبال پیدا کردن هند بودند، به صورت کاملاً اتفاقی قاره آمریکا را کشف میکنند. آمریکایی که اکنون یکی از پیشرفتهترین و بزرگترین کشورهای دنیا میباشد.
این همان داستان زندگی ما میباشد، در منزل نشستهایم و فقط در حال تحلیل و تحولات بازار سرمایه یا گران شدن دلار و طلا هستم، جالب اینجاست که فکر میکنیم از هوش و قدرت تحلیلی بالایی نیز برخوردار هستیم. در حالی که نمیدانیم بعضی از اتفاقات ناگهانی تمامی معادلات ما را برهم خواهند زد.
در کتاب قوی سیاه، منظور از قوی سفید، تمامی رویدادهای عادیای هستند که در پیرامون ما در حال رخ دادن است و قوی سیاه، همان اتفاقات و رویدادهایی میباشند که ما انتظار نداریم اتفاق بیافتند. قوی سیاه در این کتاب دارای سه ویژگی میباشد:
آقای نسیم نیکلاس طالب، مقالهنویس، محقق، تاجر و تحلیلگر ریسک، لبنانی آمریکایی میباشد که کتاب قوی سیاه خود را با موضوع اقتصاد رفتاری و اندیشهورزی پیرامون ریسک تالیف نموده است. این کتاب 36 هفته متوالی جز پرفروشترین کتابهای نیویورک تایمز بوده است.
نسیم نیکلاس طالب در این کتاب تلاش دارد تا به مردم کمک کند تا در رابطه با ناشناختهها فکر نمایند، به خصوص در رابطه با آن دسته از رویدادها و اتفاقاتی که نمیتوانیم تصور کنیم اتفاق میافتند، ولی اتفاق افتادن آنها نیز میتواند هزینههای زیادی را برای افراد داشته باشند. به زبان ساده رویدادهایی نادر با تاثیراتی بزرگ و عظیم.
به طور کلی نسیم نیکلاس طالب در کتاب قوی سیاه خود سعی دارد نوع نگاه و شیوەی اندیشیدن افراد را تغییر دهد و الگوهای رایج را نیز به چالش بکشد.
حقیقتاً هیچکدام از ما آنقدرها رشد نکرده است که بتواند آینده را پیش بینی نماید. از همین رو تصمیم گرفتیم تا به معرفی کتاب قوی سیاه بپردازیم. البته دنیا هم بر اساس قاعده و قانون خاصی پیش نمیرود. پس بهتر است هر لحظه برای مقابله با حوادث و رویدادهای ناگهانی آماده شویم. برای پیش روی در این مسیر خواندن کتاب قوی سیاه را به شما پیشنهاد میدهیم.