اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی چیست؟ مجوزی برای کسبوکارهای اینترنتی میباشد. شما برای داشتن فعالیت در فضای اینترنت به دریافت هیچ نماد و مجوزی نیاز ندارید، ولی اگر جلب اعتماد مشتریان برای شما اهمیت دارد، نیاز به دریافت مجوزهای کسب و کار اینترنتی خواهید داشت. نماد اعتماد یک مجوز قانونی و معتبر برای فعالیت در فضای اینترنت میباشد. این نماد از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیک و زیر نظر وزارت صنعت و معدن به فروشگاههای اینترنتی داده میشود.
سه نوع نماد اعتماد الکترونیکی وجود دارد که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
نماد اعتماد موقت: نماد موقت برای جلب رضایت مشتری تا زمان آماده شدن نمادهای اصلی سایت استفاده میشود. این نماد برای وبسایتها و فروشگاههای اینترنتی با حداقل شرایط لازم صادر خواهد شد.
نماد اعتماد یک ستاره: بعد از دریافت نماد الکترونیکی موقت، فروشگاه برای دریافت نماد دائم مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در صورتی که تمامی شرایط ذکر شده از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیک را داشته باشید، اینماد یک ستاره برای شما صادر خواهد شد.
نماد اعتماد دو ستاره: بعد از اینکه نماد دائم یک ستاره برای سایت شما صادر شد، شما با راه اندازیssl برای سایت خود، میتوانید ستاره خود را به دو تغییر دهید.
مدارک مورد نیاز برای اخد نماد اعتماد الکترونیکی بسته به متقاضی حقیقی و حقوقی بودن متفاوت است.
مدارک مورد نیاز برای متقاضیان حقیقی:
مدارک مورد نیاز برای متقاضیان حقوقی (تجاری/ غیرتجاری):
بریم سراغ دریافت اینماد. مرحله اول: وارد سایت اینماد به آدرس “enamad.ir” شوید. در منوی سایت، از گزینه کسب و کارها وارد زیرمنو “ثبت نام و ورود به پنل کاربری” شوید. در صفحه جدید، گزینه ایجاد حساب کاربری را انتخاب کنید.
مرحله دوم: در صفحه باز شده، نوع شخصیت را برابر با شخصیت حقیقی انتخاب کنید و پس از آن تمامی اطلاعات خواسته شده را به صورت دقیق تکمیل کنید. در آخر هم دو گزینه انتهای صفحه را تیک بزنید. اینها دو گزینه از شرایط دریافت اینماد میباشند. سپس دکمه تأیید را بزنید و لینک ارسال شده به ایمیل خودتان را تأیید کنید. بعد از تأیید حساب، دوباره از طریق منو کسب و کارها و ورود به سامانه، با وارد کردن اطلاعات حساب کاربریتان، وارد سایت شوید.
داشبورد اینماد
مرحله سوم: پس از ورود به سایت، به طور خودکار وارد داشبورد سایت اینماد خواهید شد. گزینه سوم یا همان تکمیل اطلاعات را از داشبورد سمت راست انتخاب کنید. پس از آن دکمه تکمیل فرم اطلاعات را انتخاب کنید. در این قسمت از سایت باید اطلاعاتی شخصی خود از جمله نام، کدملی، تلفن همراه، محل سکونت و… را وارد و تایید کنید.
مرحله چهارم: حالا بروید به سراغ فرم بعدی در داشبورد، به نام بارگذاری مدارک. در این بخش از تمامی مدارک خواسته شده عکس بگیرید و با استفاده از دکمه روبهروی هر فیلد آنها را بارگذاری کنید. توجه کنید که در صورت بیکیفیت بودن تصاویر روند دریافت اینماد سایت به تعویق خواهد افتاد. قسمتهایی مثل کارت پایان خدمت را هم در صورت عدم وجود، خالی بگذارید.
مرحله پنجم: دوباره به منو سمت راست بروید و این بار گزینه احراز اطلاعات را انتخاب کنید. در این بخش باید با وارد کردن شماره تلفن و طبق توضیحات شماره تلفن همراهتان را تأیید کنید.
مرحله ششم: بار دیگر به منو سمت راست رفته و گزینه کسب و کار و سپس افزودن دامنه را انتخاب کنید. در صفحه باز شده، تمامی اطلاعات درخواستی در قسمت اطلاعات کسب و کار را تکمیل کنید.
مرحله هفتم: در ادامه همین صفحه و قسمت اطلاعات تماس کسب و کار، بعد از وارد کردن تلفن ثابت، پست الکترونیک و ساعت کاری، در بخش سامانه اعتبارسنجی گزینه را روی سامانه اعتبارسنجی شهروند قرار دهید. بعد از آن روی دکمه نارنجی رنگ کلیک کنید. با کلیک روی این دکمه به یکی از صفحات شرکت پست وارد میشوید. در این صفحه شما باید هزینهای در حدود 17 هزار تومان پرداخت کنید. این هزینه جهت ارسال یک بسته پستی حاوی دو کد برای تأیید اطلاعات مکانی شما میباشد. در نهایت در قسمت اطلاعات جهت بررسی فرایند خرید، یک نام کاربری یا رمز عبور مشاهده میکنید که باید یک اکانت با همین نام کاربری و رمز در سایت خودتان بسازید.
تأییدیه فنی برای دریافت نماد الکترونیکی سایت
مرحله هشتم: تأییدیه فنی است. گزینه تأییدیه فنی را در زیرمنو مدیریت کسب و کار انتخاب کنید. در صفحه باز شده چندین راه برای تایید اینکه شما صاحب و مدیر سایت هستید، وجود دارد. برای این تأییدیه، راهکارهای مختلفی مثل قرار دادن متاتگ گفته شده در head سایت، استفاده از ایمیل و… وجود دارد.
تکمیل فرم نظرسنجی سایت اینماد
مرحله نهم: در ادامه تمام مراحلی که تا به حال گفتیم، یک فرم نظرسنجی در زیرمنو کسب و کار قرار گرفته است که باید اطلاعات خواسته را وارد و آن را تکمیل کنید.
چک لیست الزامات نماد اعتماد
مرحله دهم: بار دیگر به منوی کسب و کار و زیرمنو مدیریت کسب و کار بروید. در صفحه باز شده روی گزینه وضعیت چک لیست کسب و کار کلیک کنید. در این قسمت یک چک لیست بلند و بالا برای شما به نمایش در میآید که باید آن را تکمیل کنید. در نهایت، گزینه ارسال جهت بررسی توسط کارشناس را انتخاب کنید. تأیید کارشناس ممکن است بین دو تا چند روز طول بکشد. اگر تمامی اطلاعات کسب و کار شما تأیید شد، باید متن تعهدنامه را مطالعه و گزینه تأیید را بزنید.
هزینه گرفتن اینماد چقدر است؟
مرحله یازدهم: بعد از تایید متن تعهدنامه شما باید هزینه 175 هزارتومان جهت دریافت اینماد پرداخت کنید. بعد از پرداخت هزینه و تأیید نهایی، اینماد شما آماده است.
گزینه دریافت کد نماد را در پنل خود انتخاب کنید. سپس کد نمایش داده شده را کپی کنید و آن را در قسمت موردنیاز سایت خود در ویرایشگر متن قرار دهید.
شروع کن، آموزش ببین. بعدش اجرا کن و شکست بخور. هیچ ایرادی ندارد. و این پروسه را اینقدر ادامه بده که برسی به قله. برای یک صعود هیجان انگیز، باید شروع کرد. قدم به قدم ادامه داد و طبق یک نقشه و با استفاده از تجربه سایرین، به مسیر خود ادامه داد. باعث افتخار ماست که در این مسیر در کنار شما باشیم. روزی که رسیدید به قله، این متن رو برای دوستان نزدیکتون ارسال کنید تا اونها هم شروع کنند. ارادتمند شما، تیم آساوردپرس