لیست سیاه گوگل اسمی که صاحبان وبسایتها آن را بسیار شنیدهاند. شاید به قطع بتوان گفت یکی از بدترین اتفاقاتی که برای یک وبسایت ممکن است رخ دهد، وارد شدن آن به لیست سیاه گوگل میباشد. وارد شدن به لیست سیاه گوگل باعث کاهش شدید ترافیک ورودی سایت و درآمد حاصل از آن خواهد شد. متاسفانه سایتهای زیادی روزانه وارد لیست سیاه گوگل میشوند و همین امر باعث میشود بازدیدکنندگان زیادی را نیز از دست دهند. در حالت کلی عوامل مختلف بسیاری سبب قرار گرفتن وبسایتها در لیست سیاه گوگل میشوند، که گوگل نیز با هشدارهایی از ورود افراد به این نوع سایتها جلوگیری میکنند. در این مقاله از آساوردپرس قصد داریم تا لیست سیاه گوگل را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم. خواندن این مقاله برای کسانی که دارای وبسایت میباشند بسیار ضروری میباشد. تا انتها با ما همراه باشید.
در حالت کلی گوگل وبسایتهایی را در لیست سیاه خود قرار میدهد که عمدتاً دارای مشکلات امنیتی، نصب بدافزارها و…. میباشند که باعث آسیب رساندن به بازدیدکنندگان میشوند. از آن جهت که امروزه بیشتر جستجو افراد از طریق گوگل میباشد و میلیونها نفر به دنبال پاسخ خود در وبسایتها هستند، گوگل برای ارائه خدمات ایمن و جلوگیری از بروز هر گونه مشکل امنیتی، برخی از وبسایتها را در لیست سیاه گوگل یا بلک لیست خود قرار میدهد. گوگل این گونه وبسایتها را به عنوان سایتهای خطرناک برای کاربران شناسایی کرده و مانع از ورود کاربران به آنها میشود که در نتیجه این کار موجب کاهش شدید ترافیک ورودی برای سایتها میباشد. ناگفته نماند در برخی مواقع نیز صاحبان وبسایت به دلیل بدشانسی و با نصب پلاگین در این لیست سیاه قرار میگیرند.
بهتر است بدانید که علاوه بر گوگل، آنتی ویروسهای متعلق به شرکتهایی چون MCAfee ،AVG ،Avast و… نیز این نوع وبسایتها را در لیست سیاه خود قرار میدهند و اجازه ورود بازدیدکنندگان به آنها نمیدهند. شاید برایتتان جالب باشد گوگل روزانه حدوداً 10 هزار وبسایت را در لیست سیاه خود قرار میدهد. همانطور که قبلاً هم گفتیم قرار گرفتن وبسایتها در بلک لیست گوگل، اتفاقی بسیار تلخ و ناراحت کننده میباشد زیرا باعث کاهش شدید تعداد بازدیدکنندگان و میزان فروش خواهد شد. در حالت کلی وقتی وبسایتی در بلک لیست گوگل قرار بگیرد دو اتفاق ممکن است رخ بدهد.
1.مادامی که صفحاتی از وبسایت در لیست سیاه گوگل باشند و صاحبان وبسایتها اقدام به خارج نمودن آن نکنند، دیگر صفحات سالم نیز در نتایج جستوجو نشان داده نخواهند شد که همین امر موجب کاهش شدید بازدیدکنندگان میشود.
2.زمانی که بخواهید به صفحاتی که در لیست سیاه گوگل قرار گرفتهاند وارد شوید، مرورگرهای وب پیامی هشدار دهنده نمایش خواهند داد و جلوی ورود شما را خواهند گرفت.
اگر اخیراً میزان بازدید سایتتان کم شده است و دلیل آن را نمیدانید، امکان دارد سایت شما در لیست گوگل قرار گرفته باشد. البته این مورد قطعی نمیباشد و تنها یک احتمال است. زیرا ممکن است دلایل دیگری باعث کم شدن بازدید سایت شده باشد. در ادامه روشهایی را لیست خواهیم که بتوانید از طریق آنها تشخیص دهید که آیا وبسایت شما در لیست سیاه گوگل قرار گرفته است یا خیر.
شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که در هنگام سرچ موضوعی و با وارد شدن به سایتی با پیغام، This site may harm your computer برخورد کرده باشید. اگر متاسفانه با این پیغام برخورد کردید نشان دهنده این است که آن سایت در لیست سیاه گوگل قرار گرفته است. همچنین دیگر متداولترین پیغامها شامل:
This website has been reported as unsafe
Danger Malware Ahead
Reported Attack Page
The site ahead contains malware/harmful programs
از دیگر راههای تشخیص اینکه آیا وبسایت شما در لیست سیاه گوگل قرار گرفته است یا نه، ایجاد تغییرات میباشد. اگر متوجه تغییرات مشکوکی در فایلهای پایگاه داده و یا ظاهر سایت خود شدید، امکان دارد فایلهای مخربی در آنها وجود داشته باشد که موجب قرار گرفتن آن در بلک لیست گوگل شده باشد.
مسدود شدن هاست، یکی دیگر از مواردی است که احتمال دارد سایتتان در بلک لیست گوگل قرار گرفته باشد. اگر بدون هیچ هشداری پنل کاربری هاست شما، به حالت تعلیق درآمد و غیرفعال شد، ممکن است در لیست سیاه قرار گرفته باشد. در حالت کلی، عوامل زیادی باعث مسدود شدن هاست شما میباشد که یکی از آنها هک شدن میباشد. هک شدن سایت توسط هکرها، باعث قرار گرفتن بد افزارهای آلوده روی سایت شما خواهد شد. پس در وهله اول شما میبایست سایتتان را از این بد افزارها و عوامل مخرب پاک نمایید و سپس از بلک لیست گوگل خارج نمایید.
اگر در حال بازدید از سایتی بودید و آنتی ویروستان به شما هشداری مبنی بر اینکه شما را از این کار منع کند داد، یعنی سایتی که به آن مراجعه نمودید، مخرب میباشد و قادر است به شما آسیب برساند. در یک کلام یعنی این وبسایت در لیست سیاه قرار گرفته است.
5. مراجعه به سرچ کنسول
اگر همچنان اطمینان ندارید که وبسایت شما در لیست سیاه گوگل قرار گرفته است یا نه، در آخرین مورد میتوانید از سرچ کنسول گوگل استفاده نمایید. در سرچ کنسول به قسمت Manual Actions یا Security Issues رفته و به دنبال لینکهایی بگردید که باعث شدند گوگل از طریق آنها وبسایت شما را به عنوان یک سایت هک بداند
6. استفاده از Google Transparency Report service
شما میتوانید از این سرویس برای سایتهایی که دارای صفحات زیاد میباشند، استفاده نمایید. این سرویس قابلیت این را دارد تا صفحاتی که دارای محتوای مخرب میباشند را به آسانی شناسایی نمایید و برای رفع آنها اقدام نمایید.
همهی موتورهای جستجو در صورتی که سایت شما دارای بدافزار باشد و برای بازدیدکنندگان مخرب باشد، آن را در لیست سیاه قرار خواهد داد. یکی از راههایی که از قرار گرفتن شما در این لیست سیاه جلوگیری میکند، آشنایی با عواملی است که باعث میشود شما در لیست سیاه قرار بگیرید.
1. نرم افزارهای Malware
این نوع از نرم افزارها، نوعی بد افزار میباشند. اگر سایت شما شامل این بد افزار باشد و یا به آنها لینک داده باشید با دانلود این نوع نرم افزارها توسط کاربران، مشکلات امنیتی برای آنها ایجاد خواهید کرد. به همین دلیل است که گوگل با مشاهده این نرم افزارها سایت شما را در لیست سیاه قرار میدهد.
2. استفاده از عوامل فریبنده
فرض کنید از دکمه پخش در یکی از صفحات سایتی استفاده میکنید ولی به جای پخش فایل صوتی، فایلی دیگر را دانلود میکند که به این مورد عنصر فریبنده میگویند. همنین به سایتی فریبنده میگویند که در آن از عواملی برای فریب دادن گوگل یا بازدیدکنندهها استفاده میشود.
3. استفاده از تکنیکهای سئو کلاه سیاه
در سئو تکنیکهایی وجود دارد که باعث فریب دادن گوگل و به دست آوردن جایگاه بالا در کمترین زمان ممکن خواهد شد که به این روشها سئو کلاه سیاه گفته میشود و در صورت استفاده از آن گوگل شما را در لیست سیاه خود قرار میدهد.
4. کپی نمودن مقالات و تصاویر
اگر از مقالات و تصاویری که حق کپی رایت دارند استفاده نمایید، شما در لیست سیاه قرار خواهید گرفت.
5. فیشینگ
امکان دارد هکرها روی سایت شما، لینکهای فیشینگ را قرار دهند که از طریق این لینکها میتوانند اطلاعات مختلف کاربران را جمعآوری و به سرور مخصوص خود انتقال دهند. این امر یکی دیگر از عواملی است که باعث میشود گوگل سایت شما در لیست سیاه خود قرار دهد.
تا این مرحله متوجه شدید که چه عواملی باعث میشوند تا سایت شما در لیست سیاه قرار بگیرد. برای نجات سایت خود از لیست سیاه گوگل و برگرداندن آن به حالت اولیه میتوانید مراحل زیر را انجام دهید.
مرحله اول: تأیید کردن مالکیت دامنه
در برخی مواقع گوگل این تصور را دارد که وبسایت شما هک شده است و به همین علت شما میبایست مالکیت سایتتان را تأیید نمایید.
مرحله دوم: بررسی کردن فایلهای مهم
هکرها عموماً برای قرار دادن بد افزارها از این فایلهای مهم استفاده میکنند. فایلهای مهم عبارتنداز:
Functions & wp-config: اگر برای ساخت سایت از وردپرس استفاده نمودهاید، میبایست این فایل را حتماً به دقت مورد بررسی قرار دهید. این فایل حاوی اطلاعات بسیار مهم است.
htaccess file: هکرها عموماً در این فایل کدهایی را قرار میدهند که باعث میشود کاربران به سمت وبسایتهای مخرب هدایت شوند.
Index file: این فایل در بیشتر مواقع به صورت index.php میباشد. در این فایل در صورتی که با کدهای غیرقابل شناسایی و متنهای غیرقابل فهم برخورد کردید آنها را حذف کنید.
مرحله سوم: بررسی کردن جدولهای پایگاه داده
هکرها با استفاده از اسکریپتهای مخرب در پایگاه داده، اطلاعات کاربران را میگیرند. پس حتماً جداول پایگاه دادههای خود را مورد بررسی کامل قرار دهید. اگر جداول شما دارای کدهای مخرب و موارد مشکوک میباشند، میبایست آنها را حذف کنید.
مرحله چهارم: پلاگینهای دارای ایراد
اگر سایتتان از وردپرس ساخته شده است، امکان دارد افزونهها و یا پلاگینهایی که نصب کردهاید دارای بدافزار باشند. دقت کنید که اگر مشکل از پلاگین باشد، میتوانید در سرچ کنسول از قسمت Security این موضوع را متوجه شوید. اگر مشکل از افزونه بود سریع آن را حذف کنید.
مرحله پنجم: پلاگین امنیتی نصب کنید
پلاگینهای امنیتی، به صورت دورهای تمامی محتواهای سایت شما را از نظر وجود بد افزارها مورد بررسی قرار میدهند و در صورت وجود آنها را حذف مینمایند.
مرحله ششم: سرچ کنسول گوگل
برای اینکه مطمئن شوید همهی عوامل مخرب و یا بد افزارها از سایت شما حذف شدهاند، از سرچ کنسول گوگل استفاده کنید. در سرچ کنسول از بخش Security Issues، قادر خواهید بود همهی مشکلاتی که در سایتتان وجود دارد را شناسایی نمایید و به بهترین شکل ممکن آنها را رفع نمایید تا از لیست سیاه گوگل خارج شوید.