همان طور که میدانید، افزایش رتبه در سئو تکنیکهایی دارد که انجام آنها باعث میشود مخاطبان سایت شما افزایش پیدا کند و در صفحه نتایج برتر جست و جو قرار بگیرید. یکی از این تکنیکها، استفاده از تگ کنونیکال است. این تکنیک جزئی از سئو تکنیکال میباشد که وبمستران از آن استفاده مینمایند. دارندگان وبسایت با واژه کنونیکال آشنا هستند. اما کاربرد این تگ چیست؟ در این مقاله درباره تگ کنونیکال و کاربردهای آن صحبت میکنیم. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
تگ کنونیکال، یک قطعه کد HTML است که در head صفحه قرار داده میشود و نسخه اصلی صفحه مورد نظر را از صفحات تکراری یا مشابه آن مشخص میکند. به عبارت دیگر، اگر شما چندین محتوای یکسان با آدرس دامنه متفاوت داشته باشید، با استفاده از تگ کنونیکال مشخص میکنید که نسخه اصلی کدام صفحه است که باید توسط موتورهای جست و جو ایندکس شود. در واقع با استفاده از تگ کنونیکال، نسخه پیشنهادی خودمان از صفحات دارای محتوای یکسان و دامنههای متفاوت را به گوگل معرفی میکنیم. در غیر این صورت، گوگل از بین این صفحات، خود یکی را به عنوان صفحه اصلی معرفی میکند و به کاربر نشان میدهد که ممکن است با صفحه اصلی شما یکسان نباشد.
مهمترین دلیل استفاده از تگ کنونیکال این است که صفحاتی که محتوای یکسان اما آدرس دامنه متفاوت دارند را مشخص کنیم. بدین ترتیب صفحات تکراری توسط موتورهای جست و جو ایندکس نمیشوند. وظیفه اصلی تگ کنونیکال این است که به موتورهای جست و جو اعلام کند که بین همه صفحات دارای محتوای یکسان، کدام یک نسخه اصلی است و کدام صفحات تنها یک نسخه از صفحه اصلی با دامنه متفاوت هستند. در چنین شرایطی گوگل همه صفحات را ایندکس و رنک دهی نمیکند و بنابر معیارهای گوناگونی تصمیم میگیرد که کدام صفحه نسخه اصلی و مابقی فرعی هستند. فروشگاههای اینترنتی مثال بسیار خوبی از صفحاتی هستند که نه تنها با یک دامنه اصلی نشان داده میشوند، بلکه هنگام دسته بندی بر اساس سایز، رنگ و … با آدرسهای متفاوتی نیز نمایش داده میشوند. در چنین شرایطی شما به گوگل میگویید که محصول مورد نظر را تنها در طبقه بندی اصلی نمایش دهد و مابقی طبقه بندیها باید نادیده گرفته شوند.
در بالا توضیحاتی را در رابطه با این تگ مهم و کاربردی خدمت شما بازگو نمودیم، در ادامه به اهمیت این تگ خواهیم پرداخت.
اضافه کردن این تگ به صفحات وبسایت بسیار ساده است. این کار به دو صورت قابل انجام است.
در روش اول: نسخه اصلی صفحات تکراری را مشخص کنید. سپس به آدرس همه صفحات به جز نسخه اصلی مد نظر خود، کد زیر را اضافه کنید. نکته مهم این است که این تگ باید به head صفحه اضافه شود.
</ “link rel=”canonical” href=”http://example.com/”>
روش دوم: به این صورت است که از طریق افزونههای متعددی مانند yoast seo میتوان این تگ را به آدرس صفحه اضافه کرد. به قسمت advanced افزونه مراجعه کنید و تمامی آدرسهای تکراری به جز صفحه اصلی را در بخش canonical url اضافه کنید.
از ریدایرکت 301 برای انتقال دائمی یک URL به یک URL دیگر استفاده میکنند. بنابراین در صورتی که یک صفحه را به صفحهای دیگر ریدایرکت 301 کردید، در صورت وارد کردن URL اول، به صورت خودکار به URL دوم هدایت میشوید. بنابراین استفاده از ریدایرکت 301 توسط کاربران قابل تشخیص است. از تگ کنونیکال زمانی استفاده میکنیم که محتوا و آدرس صفحه تغییر نمیکند. در واقع، با وارد کردن آدرس صفحه مورد نظر در همان آدرس میمانید. تگ کنونیکال تنها توسط موتورهای جست و جو تشخیص داده میشود. برای آشنایی بیشتر با ریدایرکت 301 میتوانید به بلاگ آن مراجعه فرمایید.
هیچ صاحب وبسایتی دوست ندارد که در سایت خود محتوای تکراری قرار دهد. اما این موضوع اغلب از اختیار ما خارج است و بسیاری از مطالب موجود در اینترنت تکراری هستند. در ادامه به چند مورد از دلایل انتشار مطالب تکراری اشاره خواهیم کرد.
1.پارامترهایی که در آدرس سایت قرار میگیرند باعث میشوند که چند صفحه مجزا به یک مطلب یکسان اشاره کنند و محتوای تکراری ایجاد شود. حتی جابجایی ترتیب قرارگیری این پارامترها نیز باعث میشود که مطالب تکراری ایجاد شوند.
2.هر وبسایت میتواند با www و بدون www نمایش داده شود. همچنین قابلیت نمایش با http یا بدون http یا در صورتی که گواهی SSL دریافت کرده باشیم، میتواند با https یا بدون https نمایش داده شود. با توجه به اینکه این صفحات آدرس متفاوتی دارند پس از نظر گوگل یکسان نیستند.
3.هر کاربری که از سایت شما بازدید میکند، یک session id متفاوت دریافت میکند که در آدرس سایت ذخیره میشود و این یکی از دلایل ایجاد محتوای تکراری در وبسایتها است.
4.بسیاری از وبسایتها، قابلیت پرینت و سرچ در صفحه را در اختیار کاربران قرار میدهند که باعث میشود که صفحات تکراری با محتوای یکسان ساخته شوند.
سخن پایانی
استفاده از تگ کنونیکال در عین حال که ساده است، تاثیر عمیقی روی رتبه وبسایت شما میگذارد. دقت کنید که استفاده نادرست از این تگ، نه تنها رتبه مثبت بر سئو وبسایت ندارد، بلکه باعث میشود در صفحه نتایج جست و جو نیز قرار نگیرید. در صورتی که دارای یک کسب و کار گسترده و بزرگ هستید، بهتر است از متخصصان مربوطه برای افزودن تگ کنونیکال به صفحات خود کمک بگیرید.