شاید برای شما هم سوال شده باشد که چک لیست سئو چیست؟ چک لیست سئو چیزی است که هر وب مستر یا متخصص سئویی برای راه اندازی یک سایت سئو شده به آن نیاز دارد. با داشتن یک چک لیست کامل، از کارهای مختلفی که برای سئوی سایت باید انجام دهید، دیگر هیچ چیز از زیر دستتان رد نخواهد شد. در واقع این چک لیست، باعث ارتقای رتبه سایت شما در نتایج گوگل خواهد شد. در این مقاله قصد داریم اطلاعات بیشتری در رابطه با این موضوع در اختیار شما قرار دهیم. تا انتها همراه ما باشید.
در سئو سایت شما باید کارهای ریز و درشت زیادی انجام دهید. این فعالیتها از زمان راه اندازی سایت شما شروع خواهند شد. چک لیست سئو به شما کمک میکند تا موارد مهمی که باید برای افزایش اعتبار سایت خود رعایت کنید را به ترتیب انجام دهید.
شما برای هر بخش از فعالیتهای خود میتوانید یک چک لیست تهیه کنید. در این مقاله ما به ارائه چک لیست پایه سئو، چک لیست سئو تکنیکال، چک لیست سئو داخلی، چک لیست سئو خارجی، چک لیست تحقیق کلمات کلیدی و چک لیست محتوایی خواهیم پرداخت.
فعالیتهای چک لیست پایه سئو نمیتوانند به تنهایی رتبه گوگل شما را ارتقا دهند. اما نقش مهمی در تنظیم رتبه شما در گوگل خواهند داشت.
سرچ کنسول گوگل: شما با نصب این ابزار میتوانید عملکرد سایتتان را در نتایج جستجو بررسی کنید. خطاهای وبسایتتان را پیدا کنید. نقشه سایت را ارسال کنید. کلمات کلیدیای که در آنها رتبه گرفتهاید را ببینید.
گوگل آنالیتیکس: با این ابزار میتوانید ببینید چند نفر در روز از سایت شما دیدن کردند. آنها چه کسانی هستند و چگونه با سایتتان تعامل برقرار کردند.
نصب یک افزونه سئو: اگر سایت شما وردپرسی میباشد به یک افزونه سئو نیاز دارید. این پلاگین کارهایی مثل سایت مپ، تگهای متا و هدینگها را برایتان بهینه میکند. Yoast pro وrank math pro از این دست افزونهها هستند.
ایجاد یک نقشه سایت یا site map: این نقشهها به موتورهای جستجو میگویند که محتواهای مهم سایت شما در کجا قرار دارند. فایل سایت مپ در یکی از آدرسهای زیر میباشند:
استفاده از فایل Robots.txt: این ابزار یک فایل متنی ساده است. این فایل به موتورهای جستجو میگوید که در کدام بخش میتوانند و در کدام بخش نمیتوانند در سایت شما قرار گرفته و در آن خزش کنند. فایل ROBOTS.TXT برای هر سایتی مفید میباشد. اگر صفحاتی در سایتتان دارید که نمیخواهید توسط موتورهای جستجو خزش شوند، باید حتما فایل ROBOTS.TXT را در سایتتان بسازید.
این چک لیست اغلب، مسائل فنی سئو میباشد. در سئو تکنیکال تکنیکهایی وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
طراحی ساختار سایت: موتورهای جستجو و کاربران سایت باید به راحتی در بین صفحات و موضوعات مختلف سایت شما بگردند و به چیزی که میخواهند دسترسی پیدا کنند.
از قابل خزش بودن صفحات سایت خود مطمئن شوید: اگر صفحات سایت قابل خزش نباشند، امکان ایندکس شدن توسط گوگل هم نخواهند داشت. به قسمت Coverage سرچ کنسول رفته و کلیه خطاها و هشدارهای مرتبط با خزش نشدن سایت خود را بررسی کنید.
استفاده از SSL (https): پروتکلی که از اطلاعات کاربران محافظت میکند. باعث افزایش امنیت سایت میشود.
مطمئن شوید سایتتان روی یک دامنه قابل دسترس است: سایت نباید با آدرسهای مختلف قابل دسترسی باشد.
سرعت سایت بررسی شود: از مهمترین فاکتورهای رتبهبندی گوگل میباشد. هیچ کاربری برای سایتی که دیر لود میشود منتظر نمیماند. برای مشاهده سرعت سایت از ابزارهایی مثل PAGESPEED INSIGHT یا GTMETRICS استفاده کنید.
از mobile friendly بودن سایت مطمئن شوید: کاربران امروزه بیشترین سرچ خود را در تلفن همراه انجام میدهند. میتوانید از ابزار mobile-friendly test tools استفاده کنید.
افزونه فشرده سازی تصاویر نصب کنید: اقدام مهم برای سرعت صفحه و عاملی برای رتبهبندی گوگل.
لینکهای شکسته را برطرف کنید: این لینکها به تجربه کاربری سایت شما آسیب میزنند.
صفحات و محتواهای تکراری را برطرف کنید: این امر موجب میشود دو یا چند صفحه با محتوای مشابه در گوگل ایندکس شوند. رتبه سایت شما را کاهش میدهد.
چک لیستی شامل فعالیتهایی برای بهینهسازی محتوا در صفحات وبسایت. در بخش سئو داخلی باید به موارد زیر توجه شود:
اقدامات مورد نیاز برای بهینه سازی سایت که باید در خارج از سایت انجام شود. پیش نیاز سئوی خارجی سایت، سئوی داخلی سایت می باشد.
در نظر گرفتن لینکهای رقبا: دنبال کردن رقبا و یافتن متن و انکر تکست لینکها و آدرس منبع به سئوی سایت شما کمک خواهد کرد.
لینکهای از دست رفته را پس بگیرید: مراقب لینکهای ورودی سایتها باشید. ممکن است به هر دلیلی این لینکها خراب و یا از دست بروند.
پست مهمان را فراموش نکنید: سایتهایی هستند که به شما اجازه میدهند در آنها مطالب خود را منتشر کنید و به صفحات دلخواه خودتان لینک بدهید.
شبکههای اجتماعی: امروزه شبکههای اجتماعی دارای محبوبیت زیادی در بین کابران هستند. با فعالیت در این شبکهها میتوانید سوشال سیگنال بگیرید.
سایتتان را به دیگران معرفی کنید: اگر کسی سایت شما را نشناسد نباید انتظار داشته باشید لینک هم بگیرد. شروع به معرفی سایت خود کنید، مخصوصاً به کسانی که میتوانند به سایت شما لینک دهند.
کلمه کلیدی از مهمترین بخش چک لیست سئو میباشد. باید بدانید افراد از چه کلمات کلیدیای استفاده میکنند، تا بتوانید محتوای خود را برای موتورهای جستجو بهینهسازی کنید. برای یافتن کلمات کلیدی به موارد زیر توجه کنید.
از مهمترین کارهایی که باید در سایت خود انجام دهید سئو محتوا میباشد. در این چک لیست به مواردی اشاره کردیم که شما برای افزایش سطح کیفیت محتوای خود میتوانید از آنها استفاده کنید.
شروع کن، آموزش ببین. بعدش اجرا کن و شکست بخور. هیچ ایرادی ندارد. و این پروسه را اینقدر ادامه بده که برسی به قله. برای یک صعود هیجان انگیز، باید شروع کرد. قدم به قدم ادامه داد و طبق یک نقشه و با استفاده از تجربه سایرین، به مسیر خود ادامه داد. باعث افتخار ماست که در این مسیر در کنار شما باشیم. روزی که رسیدید به قله، این متن رو برای دوستان نزدیکتون ارسال کنید تا اونها هم شروع کنند. ارادتمند شما، تیم آساوردپرس