اصطلاحات دنیای وب مانند خودش بسیار گسترده میباشند. این گستردگی و تنوع گاهی باعث گیج شدن در مفاهیم میگردد. قطعاً زمانی که در حال کار روی بهینه سازی سئوی سایت خود هستید با کلمه impression برخورد کردهاید. اصطلاحی بسیار مهم که تاثیر زیادی بر روی سئوی سایت شما خواهد شد. شما با یادگیری دقیق مفهوم و کاربرد آن میتوانید به پیشرفت سایت خود کمک بسیاری کنید. ما در این مقاله قصد داریم به توضیح Impression و تفاوت آن با CTR بپردازیم. با ما همراه باشید.
اصطلاح Impression به معنای تعداد دفعات نمایش محتوای وبسایت شما در نتایج موتورهای جستجو میباشد. کاربران اینترنتی زمانی که کلمه یا عبارت مشخصی را در موتورهای جستجو سرچ میکنند، یکسری نتایج برای آنها نمایش داده خواهد شد. در بین این نتایج ممکن است محتوای سایت شما نیز توسط موتور جستجو گوگل به نمایش گذاشته شود. درصورتی که سایت شما نیز در نتایج جستجو مشاهده شود، یک Impression برای سایت شما ثبت خواهد شد. پس به تعداد رکوردهای دیده شده یک URL مشخص در نتایج جستجو impression میگویند. به زبان خیلی ساده همین که لینک سایت شما در صفحهی نتایج جستجوی یک کاربر قرار گرفته شود، یک ایمپریشن برای شما ثبت میشود.
نکته مهم: شاید برایتان سوال پیش بیاید که اگر یک دامنه با دو نتیجه نمایش داده شود، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ از آن جایی که اصل مهم در این قضیه داشتن جایگاه در نتایج جستجو میباشد، برای هر کدام از صفحات نمایش داده شده یک Impression جداگانه ثبت خواهد شد.
قطعاً به اهمیت این موضوع پی بردید که تعداد نمایش وبسایت یا همان impression یک اصل بسیار مهم در سئو سایت میباشد. از کلمه ایمپریشن در بحث تبلیغات در وب نیز استفاده میکنند. در تبلیغات نیز به تعداد نمایش تبلیغات آنلاین با نام بازدید تبلیغات یا impression اشاره خواهد شد. در این تبلیغات شما در ازای هر بار نمایش تبلیغات، باید مبلغی را پرداخت کنید.
CTR مخفف Click Through Rate به معنای نرخ کلیک است. این مفهوم معیاری است که تعداد دفعات کلیک کاربران روی سایت شما در صفحه نتایج سرچ گوگل را نشان میدهد. در حقیقت مشخص میکند که کاربران اینترنتی تا چه اندازه جذب محتواهای سایت شما شدهاند و روی آنها کلیک کردهاند.
با توضیحاتی که تا اینجا دادیم حتماً متوجه مهم بودن این دو مفهوم در بحث سئو سایت شدهاید. اما تفاوت این دو معیار چیست؟ و چرا گاهی افراد این دو را به جای یکدیگر به کار میبرند؟ بیایید خیلی ساده موضوع را باز کنیم، در معیار ایمپریشن فقط تعداد نمایش وبسایت به کاربران اینترنتی، مهم و مبنا کار است. یعنی حتی اگر افراد از روی محتوای شما رد شوند نیز باز تغییری در تعداد نمایش آن ایجاد نخواهد شد. اما در نرخ کلیک موضوع اصلی کلیک کردن مخاطبین و کاربران اینترنتی روی محتوای شما میباشد.
برای محاسبه نرخ کلیک باید نسبت تعداد کل کلیکهایی که روی محتوا انجام شده را به تعداد کل نمایش سایت محاسبه کنید. به همین خاطر است که اصلاً نمیتوان این دو اصطلاح را به جای یکدیگر به کار برد. اما وجه اشتراک بسیار مهمی که هر دوی اینها دارند در خصوص تاثیر مستقیمشان روی سئو سایت میباشد.
زمانی که مخاطبین در موتورهای جستجو به دنبال محتواهای مربوط به کلمه کلیدی مورد نظر خود هستند، شما میتوانید این شانس را داشته باشید که محتوای سایتتان به آنها نمایش داده شود. هر قدر که جایگاه وبسایت شما در نتایج موتورهای جستجو بهتر باشد، امکان دیده شدن آن توسط مخاطبین نیز بیشتر خواهد بود. به همین علت شما میبایست در ابتدا محتوای مناسب و بهینه شدهای را تولید کنید تا بتوانید جزء نتایج برتر گوگل باشید.
فراموش نکنید در صورت داشتن تعداد نمایش مناسب، اگر بتوانید نظر مخاطبان را در همان برخورد اول به سمت محتوای سایت خود جلب کنید، میتوانید نرخ کلیک سایت خود را نیز افزایش دهید. ترکیب نرخ کلیک و ایمپریشن یک سایت میتواند ترکیب شگفت انگیزی باشد. چرا که با این روش میتوانید اعتماد موتور جستجوی گوگل را جلب کنید و رتبه بهتری را در نتایج آن به دست خواهید آورد.
در مقالات قبل آساوردپرس به توضیح کامل گوگل سرچ کنسول و نحوه ثبت نام در آن پرداختهایم، اگر آشنایی کامل با این ابزار را ندارید میتوانید از قسمت مقالات ما آموزشهای لازم را ببینید.
همانطور که در مقالات قبلی توضیح دادیم گوگل سرچ کنسول یک ابزار بسیار قدرتمند میباشد. این ابزار تمامی آمار و گزارشات تحلیلی لازم جهت مدیریت یک وبسایت را در اختیار شما قرار میدهد. یکی از این اطلاعات تعداد نمایش وب سایت است. شما در بخش impression کنسول گوگل میتوانید ببینید که چه تعداد از مخاطبین اینترنتی نتایج شما را در رتبه بندی موتورهای جستجو به صورت کاملا طبیعی مشاهده نمودهاند. شما میتوانید آمار عددی مربوط به impression در کنسول را در بخش Performance سپس Search results مشاهده کنید. همچنین قادرید به کمک نمودار روند تغییرات آن در طول زمان را نیز بررسی کنید.