نرخ پرش یا بانس ریت یکی از معیارهایی است که مدیران کسب و کارها از بالا رفتن آن نگران هستند. قطعاً هیچکسی نمیخواهد کاربرانی که وارد سایتش میشوند به سرعت آن را ترک کنند! نرخ پرش را میتوان از شاخصهای کلیدی مهم برای محتوای سایت و سئو دانست که از طریق آمارهای آن میتوان محتوا و سایت را بهینه کرد. چگونه میتوانیم نرخ پرش را به حداقل برسانیم؟ تصور خیلیها این است که اگر بانس ریت افزایش یابد، فاجعهای جبران ناپذیر رخ خواهد داد و به سرعت روی سئو سایتشان تاثیر منفیای خواد داشت. در این بلاگ از آساوردپرس قصد داریم شما را با نرخ پرش و نحوهی تاثیر آن بر سئو سایت آشنا کنیم. تا انتها همراه ما باشید.
بیایید موضوع را با یک مثال شروع کنیم. فرض کنید 1000 کاربر به طور همزمان به سایت شما وارد میشوند و فقط 300 نفر از آنها به صفحات دیگر سایت شما سر میزنند. پس در این صورت میتوان نتیجه گرفت، نرخ پرش سایت شما 70 درصد میباشد زیرا 700 نفر بعد از بازدید از صفحه اول سایت شما را ترک نمودهاند. در حالت کلی نرخ پرش یا بانس ریت، یک نسبت میباشد. نسبت کاربرانی که از سایت ما پریدهاند به کل کاربرانی که وارد سایت ما شدهاند. مجدداً فرض کنید تعدادی کاربر از ورودیهای مختلف به سایت شما وارد شدهاند، تعدادی از این کاربران بدون اینکه سایت یا محتوای شما را دوست داشته باشند و به صفحات دیگر سر بزنند، سریعاً از سایت شما خارج میشوند و به صفحات دیگر سر نمیزنند. این دقیقاً همان بانس ریت یا نرخ پرش میباشد به این معنا که: کاربر بعد از ورود و مشاهدهی اولین صفحه از سایت شما، برای بازدید صفحات دیگر هیچ تمایل و رغبتی ندارد و سایت را ترک میکند.
نکته مهم: دقت کنید که بانس ریت صرفاً به خروج از سایت یا بازدید نکردن از صفحات دیگر محدود نخواهد شد. برای مثال: فرض کنید اگر کاربر به صفحه قبلی بازنگردد یا با صفحهای که وارد آن شده است تعاملی نداشته باشد و هیچ اقدامی انجام نداده باشد، باز هم از نظر گوگل نرخ پرش بالا خواهد رفت.
شاید این سوال برای شما پیش بیاید که مقدار مناسب و استاندارد برای بانس ریت یا همان نرخ پرش چقدر است؟ در حالت کلی باید به شما بگوییم که مقدار نرخ پرش به موارد زیادی بستگی دارد و شما میبایست قبل از مقایسهی بانس ریت سایت خود با سایتهای دیگر، نکاتی را همواره به یاد داشته باشید.
در یک کلام برای نرخ پرش میزان استانداردی وجود ندارد. ولی با توجه به یکسری از آمارها میتوان نرخ پرش را تا حدودی سنجید. نرخ پرش حدوداً 26 تا 40 درصد وضعیت خوبی است. نرخ پرش 41 تا 70 درصد، وضعیتی معمولی میباشد ولی 70 درصد و بیشتر وضعیت خطرناکی محسوب میشود.
bounce rate عاملی مهم در سئو سایت است ولی خطرناک نیست! برخی تصور میکنند که بانس ریت پایین یعنی موفقیت در سئو! در صورتی که واقعاً اینطور نیست. در اندازهگیری نرخ پرش در گوگل آنالیتیکس، فقط کاربران ورودی از موتورهای جستجو ملاک نمیباشند بلکه تمام افرادی که وارد سایت میشوند روی بانس ریت تاثیرگذار خواهند بود، به همین علت نمیتوان خیلی به نرخ پرش محاسبه شده اکتفا نمود. لطفاً با این توضیحات گمراه نشوید، زیرا بانس ریت به صورت غیرمستقیم روی سئو موثر میباشد و نادیده گرفتن آن نیز خطرناک است!
شما میبایست حتماً بررسی کنید که چرا کاربران بدون تعامل یا هر اقدامی از سایت شما خارج میشوند و اگر در این رابطه مشکلی وجود دارد در اسرع وقت باید آن را برطرف نمایید. بیایید با یک مثال توضیح دهیم. همان طور که میدانید یکی از عوامل بسیار مهم در سئو سایت، سرعت سایت میباشد حال فرض کنید سرعت سایت شما کند است و صفحات آن دیر بارگذاری میشوند به طبع نرخ پرش شما بالاتر خواهد رفت و این نشان دهندهی این است که سئو سایت شما نیز خوب نمیباشد.
نرخ پرش بر اساس نسبت تعداد بازدید و خروج از صفحه به دست میآید و حاصل تقسیم تعداد کاربران خارج شده از صفحه بر تعداد ورود کاربران به آن صفحه میباشد. گوگل آنالیتیکس به راحتی این نرخ را برای شما محاسبه کرده و در اختیارتان قرار میدهد. اگر با گوگل آنالیتیکس و نحوهی استفاده از آن آشنایی ندارید، میتوانید به مقاله معرفی و آموزش تصویری نصب گوگل آنالیتیکس در آساوردپرس مراجعه کنید.
در ادامه قصد داریم عواملی را بررسی کنیم که بر افزایش بانس ریت موثر است.
هیچچیز بدتر از یک سایت با سرعت پایین نمیباشد. بهتر است در سریعترین زمان ممکن نسبت به بهبود سرعت سایت اقدام کنید.
کاربر هیچ علاقهای به محتوای زرد و بی ارزش ندارد و به سرعت با دیدن محتوای بی فایده، از سایت شما خارج میشود.
اگر زمانی که کاربر، مشتاقانه وارد سایت میشود با خطای 404 مواجه شود، دیگر نمیتواند صفحه مورد نظرش را پیدا نماید.
شاید باورتان نشود ولی یک عنوان و توضیحات متا خوب و متناسب، میتواند نرخ کلیک را بالا ببرد. برعکس آن، یک عنوان و توضیحات متا اشتباه باعث خارج شدن آنی کاربر از سایت شما خواهد شد.
لینکسازی زیاد با هدف بهبود سئو سایت، نه تنها موثر نیست بلکه، باعث گیج شدن کاربر و خروج از سایت خواهد شد.
استفاده از رنگ پس زمینه نامناسب، فونتهای بد و ناخوانا از مشکلاتی میباشند که بر اثر طراحی ضعیف تجربه کاربری به وجود میآیند. به طور کلی اگر کاربر نتواند سریع و راحت به چیزی که میخواهد دست پیدا کند، سایت را ترک میکند. به طور کلی اگر بتوانیم تمام مواردی که باعث افزایش نرخ پرش میشوند را اصلاح و بهینه نماییم، میتوانیم باعث کاهش نرخ بانس ریت شویم.
بدون شک اگر تمامی مواردی را که در بالا رفتن نرخ پرش تاثیر دارند را اصلاح نماییم، شاهد کاهش بانس ریت سایت خواهیم بود. در حالت کلی مواردی را که در زیر به آنها اشاره کردهایم باعث کاهش نرخ پرش سایت خواهند شد.
سخن پایانی
همانطور که گفتیم نرخ پرش یا همان bounce rate، به این معنا میباشد که از بین تمامی کاربرانی که وارد سایت شما شدهاند، چه تعدادی از آنها با مشاهده اولین صفحه یا بدون تعامل و انجام دادن کار خاصی، سایت را ترک نمودهاند. درست است که بانس ریت از اهمیت زیادی برخوردار است ولی به آن اندازه که گفته میشود به صورت مستقیم روی سئو سایت موثر نمیباشد. دقت کنید به هیچ عنوان نباید اجازه دهید کاربر بدون دسترسی به محتوا یا محصول مورد نظرتان، سایت شما را ترک نماید. امیدواریم که این مقاله از آساوردپرس برای شما مفید واقع شده باشد.