در صورتی که شما سایت شخصی خود را داشته باشید، حتماً با واژه سئو یا Search engine optimization آشنایی دارید. اما این که سئو داخلی چیست و چه تکنیکهایی دارد، قطعاً موضوع مهمی است که در این مقاله قصد داریم به آنها بپردازیم. همانطور که میدانید سئو داخلی یکی از انواع سئو است که مهمترین مرحله در شروع کار سئو میباشد. برای یادگیری انواع آن ما را تا انتها این مقاله همراهی کنید.
سئو یا بهینه سازی سایت برای موتورهای جست و جو، مجموعه فعالیتهایی است که کمک میکند سایت شما در نتایج جست و جوی گوگل رتبه بهتری کسب کند. بنابراین بازدید از سایت شما افزایش پیدا میکند. یادگیری اصول سئو سخت نیست، اما نیازمند صبر و دانش زیاد است. چرا که الگوریتمهای گوگل برای انواع سئو دائماً در حال تغییر هستند. بنابراین برای اینکه بتوانید در عرصه رقابت با دیگر دارندگان سایت، بمانید لازم است که دانش خود را در این زمینه همواره به روز کنید. سئو انواع مختلفی دارد و همه آنها برای بهتر دیده شدن سایت لازم هستند. روشهای مختلف سئو شامل سئو داخلی، سئو خارجی و سئو فنی میباشد. در این مقاله ما تنها سئو داخلی را معرفی میکنیم.
زمانی که قصد دارید سایت خود را برای موتورهای جست و جو بهینه سازی کنید، بهتر است که این کار را از داخل سایت شروع کنید. در واقع سئو داخلی به معنای بهینه سازی هر آنچه که درون سایت قرار دارد میباشد مثلاً عکسها، متنها، لینکها و … که در درون سایت قرار میگیرند. دقت کنید که بدون انجام سئو داخلی، فعالیتهای دیگر نیز بیاثر خواهند بود. چون فعالیتهای سئو داخلی باعث افزایش ترافیک سایت میشود. گوگل به رفع نیاز کاربران اهمیت زیادی میدهد. بنابراین انجام سئو داخلی تاثیر زیادی در بالا بردن رتبه سایت شما میتواند ایفا کند.
امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ورود بیشتر صاحبان کسب و کار به حوزه اینترنت، تمایل آنها برای داشتن سایت در فضای وب افزایش پیدا کرده است. همچنین صاحبان کسب و کارها امروزه به خوبی میدانند که برای ماندن در فضای رقابتی، نیاز به خدماتی به نام سئو دارند. آنها به خوبی متوجه نیاز خود در این زمینه شدهاند. سئو داخلی آن دسته از تکنیکهای حوزه سئو میباشد که در داخل هر وبسایتی پیادهسازی میشود و منجر به افزایش ترافیک و در نهایت نمایش سایت در صفحات گوگل میشود. در ادامه چندین مورد از کاربردیترین تکنیکهای آن را برای شما شرح خواهیم داد.
1.استفاده از کلمه کلیدی مناسب
اصول کار سئو بر اساس انتخاب کلمه کلیدی مناسب است. ابزارهای بسیاری برای این کار وجود دارد. اما نکته مهم در انتخاب کلمه کلیدی یا کیورد این است که کلماتی را انتخاب کنید که کاربردی باشند و مخاطبان بیشتر آن را جست و جو میکنند. همچنین بهتر است لیستی از کلمات مرتبط با کلمه کلیدی خود انتخاب کنید تا در صورت نیاز از آنها نیز استفاده کنید.
2.بهینه سازی محتوای سایت
محتوایی که شما درون سایت خود قرار میدهید، باید پاسخگوی نیاز کاربران باشد. از مهمترین فاکتورهای سئو داخلی چگالی کلمه کلیدی است. در گذشته استفاده زیاد از کلمه کلیدی در متن باعث میشد سایت شما رتبه خوبی کسب کند. اما همانطور که گفته شد الگوریتمهای گوگل مدام در حال بروز رسانی هستند و در حال حاضر کلمه کلیدی باید به میزان مناسب و در جای مناسب خود به کار برده شود. دقت کنید که استفاده زیاد از کلمه کلیدی باعث میشود که توسط گوگل جریمه شوید و در نتایج گوگل قرار نگیرید.
3.بهینه سازی عکسها و ویدیوها
استفاده از عکس و فیلمهای مرتبط با مطالب سایت، نه تنها برای مخاطب جذاب است، بلکه به افزایش رتبه سایت نیز کمک میکند. دقت کنید که بهتر است از کلمه کلیدی در عنوان و alt تصویر استفاده کنید. مزیت این کار این است که در صورتی که کاربران کلمه کلیدی شما را جست و جو کنند، تصاویر قرارداده شده در سایت شما نمایش داده میشود. همچنین اگر تصاویر شما به هر دلیلی لود نشد، به جای آن alt یا متن مرتبط با تصویر نشان داده میشود.
4.عنوان صفحه
یکی از مهمترین فاکتورهای سئو داخلی، عنوان صفحه است. در واقع عنوان صفحه باید شامل کلمه کلیدی باشد. در این صورت زمانی که کاربران به دنبال مطلبی مرتبط با این کلمه کلیدی هستند، سایت شما با احتمال بیشتری در نتایج برتر گوگل نشان داده میشود.
5.استفاده درست از زیر عنوانها یا همان تگهای H1 تا H6
تگهای صفحه از H1 تا H6 هستند. استفاده از تگ H1 تنها یک بار در صفحه و در عنوان اصلی صفحه توصیه میشود. تگهای H2 و H3 در عنوانها استفاده میشوند، با این تفاوت که تگ H2 در عنوانهای مهم صفحه و تگ H3 در عنوانهای با اهمیت کمتر مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده درست از تگهای صفحه، باعث میشود که مخاطبان درک درستی از محتوای متن پیدا کنند و خوانایی متن نیز افزایش پیدا میکند. همچنین میتوانید از کلمه کلیدی خود در عنوانهای مهم صفحه نیز استفاده کنید. دقت کنید که استفاده بیرویه از عنوانها توصیه نمیشود. چرا که باعث میشود کاربر از خواندن مطلب شما خسته شود و سایت را ترک کند. بنابراین باعث کاهش رتبه سایت شما از نظر گوگل میشود.
6.لینک سازی داخلی و خارجی
لینک سازی داخلی باعث میشود گوگل ارتباط بین صفحات سایت شما را درک کند و راحتتر صفحات سایت را پیدا کند. همچنین مخاطبان نیز زودتر مطلب مورد نظر خود را پیدا میکنند. لینک سازی خارجی باعث افزایش اعتبار و موثق بودن مطلب شما میشود. همچنین سایتهایی که لینک خارجی به سایتهای معتبر دارند، از نظر گوگل رتبه بهتری کسب میکنند.
7.E-A-T
E-A-T الگوریتمی است که مخفف سه کلمه Expertise، Authentity، and Trustworthiness میباشد. این سه کلمه که به معنای تخصص، اعتبار و قابل اعتماد بودن است، راهی است که گوگل با استفاده از آن اعتبار و تخصص شما را برای محتوایی که نوشته اید، میسنجد. میزان اعتبار از نظر گوگل، بر اساس میزان تعامل کاربر با سایت شما است. هرچه مخاطب زمان بیشتری در سایت شما بماند و صفحههای دیگر سایت را نیز بازدید کند، محتوای سایت شما بهتر است و اعتبار بیشتری دارد. انتشار محتوای با کیفیت و معتبر که نیاز کاربر را رفع کند، از نظر گوگل بسیار ارزشمند است.
8.توضیحات تگ متا یا meta description
تگ متا همان توضیحات کوتاهی است که در نتایج جست و جو و در زیر عنوان سایت نمایش داده میشود. تگ متا کوتاه است و در الگوریتمهای جدید گوگل بر اهمیت آن افزوده شده است. نوشتن تگ متا مناسب کمک میکند که گوگل متوجه شود موضوع سایت شما چیست و ارتباط بین این تگ و محتوای درون سایت را راحتتر درک کند. همچنین میتوانید از کلمه کلیدی خود نیز در توضیحات تگ متا استفاده کنید.
9.ریسپانسیو بودن یا سازگاری با موبایل
با توجه به اینکه استفاده از تلفنهای همراه افزایش پیدا کرده است، مخاطبان بیشتر از گوشیهای خود برای جست و جو استفاده میکنند. بنابراین صفحات سایت باید به گونهای طراحی شوند که با گوشی تلفن نیز سازگار باشند. در غیر این صورت کاربر برای اینکه مطالب سایت را مطالعه کند، مجبور است مرتب صفحه را کوچک یا بزرگ کند و در نهایت سایت را ترک میکند. بنابراین عدم سازگاری با تلفنهای همراه باعث کاهش بازدید کنندگان سایت میشود.
10.سرعت بارگذاری صفحات
کاربری که از سایت شما بازدید میکند، انتظار دارد که محتوای مورد نظر خود را در کمترین زمان ممکن پیدا کند. به همین دلیل اگر زمان انتظار کاربر برای دریافت محتوا بیشتر از چند ثانیه شود، سایت شما را ترک میکند و از سایتهای دیگر مطلب مورد نظر خود را پیدا میکند. یکی از مواردی که باعث کاهش سرعت سایت میشود، استفاده از عکسها و ویدیوهای با حجم زیاد است. بنابراین بهتر است از محتوای با حجم کمتر استفاده کنید. همچنین ابزارهای مختلفی برای افزایش سرعت بارگذاری صفحههای سایت وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید.
11.بهینه سازی ساختار url
با استفاده از url میتوانیم به صفحههای مختلف در اینترنت دسترسی داشته باشیم. استفاده از عبارتهای طولانی و بیمعنی در ساختار url باعث گیج شدن مخاطب و موتورهای جست و جو میشود. بنابراین سعی کنید تا از عبارتهای مناسب و کلمه کلیدی در url استفاده کنید. همچنین از معادل انگلیسی کلمات به جای عبارتهای فارسی استفاده کنید.
12.استفاده از نشانه گذاری اسکیما
اسکیما زبان نشانه گذاری یا مجموعهای از کدها است که به موتور جست و جوی گوگل کمک میکند درک بهتری از ساختار و محتوای سایت شما پیدا کند. کدهای اسکیما در جایگاه خود میتوانند تاثیر مثبتی بر روی سایت داشته باشند. بدین صورت که باعث میشوند تا نرخ کلیک در سایت شما افزایش پیدا کند. افزایش نرخ کلیک نیز باعث افزایش ترافیک سایت میشود. یه نمونه از اسکیما ستارههایی هستند که در زمان جست و جو در کنار توضیحات نمایش داده میشوند. مشخص است همه کاربران صفحاتی را باز میکنند که امتیاز بالاتری دارند. برای اطلاعات بیشتر میتوانید به مقاله اسکیما چیست و چه تاثیری روی سئو دارد مراجعه نمایید.
سخن پایانی
سئو داخلی تکنیکهای بسیار زیادی دارد که استفاده از آنها باعث رسیدن به هدف نهایی یا همان قرار گرفتن در نتایج برتر گوگل میشود. اجرای این تکنیکها سخت نیست، اما در افزایش مخاطبان سایت شما تاثیر بسیار زیادی دارد. دقت کنید که تا زمانی که سایت شما محتوای مناسبی نداشته باشد و سئو داخلی مناسبی انجام نداده باشید، امکان قرار گرفتن در نتایج برتر گوگل نزدیک به صفر و یا حتی صفر است. از اینکه تا پایان این مقاله با ما همراه بودید از شما سپاسگزارم.