شاید اسم سایتهای تک صفحهای را بارها شنیده باشید. شاید تعجب کنید ولی همین وبسایتهای تک صفحهای یا مینی سایتها، توجه برخی کسب و کارها را به خود معطوف کردهاند. ولی شاید ندانید این سایتهای تک صفحهای چه نوع سایتی میباشند. در واقع یک مینی سایت، تمام اطلاعات مفید و تمام عناصر صفحه اعم از محتویات و … را با چیدمان منظمی در یک صفحه جای داده است. در این مقاله قصد داریم سایت تک صفحهای را مورد بررسی قرار دهیم. و با مزایا و معایب آن آشنا شویم. با ما همراه باشید.
به طور کلی وبسایتها در دو مدل چند صفحهای و تک صفحهای قابل طراحی میباشند. در ایران بیشتر سایتها به صورت چند صفحهای طراحی میشوند و طرفدار بیشتری دارد. اگر بخواهیم یک تعریف کلی و ساده از سایت چند صفحهای داشته باشیم میتوانیم اینگونه بیان کنیم که: سایت تک صفحهای همهی امکانات آن در یک صفحه جای داده شده است. هدف از طراحی آن ایجاد تجربه کاربری شبیه دسکتاپ میباشد. از آن جایی که تمامی محتوا سایت در یک صفحه در یک صفحه بارگزاری شده، در نتیجه برای دسترسی کاربر به بخشهای مختلف، امکان پرش به مقصد مورد نظر با پیوندهای ناوبری وجود دارد. به بیان دقیقتر از اهداف این قبیل سایتها نگه داشتن کاربر در یک صفحه و ارائه تجربه کاربری سادهتر میباشد. در این مدل سایتها تمامی محتواها در یک صفحه ایجاد میشوند. از آن جایی که ما در این نوع وبسایتها نیازمند پیادهسازی و تکنولوژی متفاوت هستیم پس قطعاً این مراحل میتواند روی سرعت سایت اثر منفی بگذارد. بیشترین کاربرد این سایتها برای افرادی میباشد که قصد دارند خودشان را معرفی کنند.
همان طور که گفتیم پیادهسازی سایتهای چند صفحهای با تک صفحهای متفاوت است. قطعاً برای یک سایت فروشگاهی، نیاز به یک وبسایت چند صفحهای داریم. به طور حتم کاربر از بودن در یک سایت چند صفحهای برای یک فروشگاه رضایت خیلی بیشتری خواهد داشت. اما در ادامه به یکسری از تفاوتهای عمده بین این دو مدل سایت خواهیم پرداخت.
با وجود این مدل سایتها گوگل مجبور به بهینهسازی الگوریتمهای خود شده است، تا خزندههای آن قادر به پیمایش این نوع سایتها باشند. از آنجایی که این وبسایتها تنها یک صفحه دارند، کاربر انتظار دارد که سایت در کوتاهترین زمان ممکن بارگزاری گردد. یکی از بهترین راهکارها در سئو سایتهای تک صفحهای، بروز بودن دائم محتوا آنها است. زیرا گوگل متوجه تغییرات صفحات شما میشود و همین امر باعث میشود برای وبسایت شما، ارزش قائل شود. زیرا هر روز برای کاربران، محتوای جدید، ارزشمند و بروز ارائه میدهید. برای سئو هم میتوانید به مقاله سئو چیست در آساوردپرس مراجعه کنید.
همان طور که توضیح دادیم در این سایتها فقط یک صفحه وجود دارد پس شما باید در طراحی بخشهای مختلف مدیریت داشته باشید. به این شکل که مثلاً، برای محتواها، کلمات کلیدی را پیدا کنید و دسته بندی کنید. شما برای هر بخش، باید محتوا و عنوان ایجاد کنید و مثل سایتهای چند صفحهای، برای تصاویر متن جایگزین و عنوان را نباید فراموش کنید.
جمع بندی
شما در واقع برای تعیین نوع وبسایتتان باید به طور دقیق تصمیمگیری کنید که با توجه به نوع کسب و کارتان چه نوع وبسایتی مناسب حوزهی فعالیتی شما میباشد. ما در این مقاله تلاش داریم شما را با سایتهای تک صفحهای آشنا کنیم. برای یادگیری حرفهای انواع سایتهای تک صفحهای و چند صفحهای و آموزش طراحی سایت با وردپرس میتوانید از دوره جامع طراحی سایت آساوردپرس استفاده نمایید.