افرادی که در سایتهای مختلف به دنبال مطلب مورد نیاز خود میگردند یا قصد خرید دارند، به امنیت این اطلاعات اهمیت زیادی میدهند. به عنوان یک دارنده سایت، این وظیفه شماست که این اطمینان را به آنها بدهید که استفاده از سایت شما، خطری برای آنها ایجاد نمیکند. اما انجام این کار چگونه ممکن است؟ در این مقاله در مورد گواهی ssl که روش خوبی برای تضمین امنیت اطلاعات خصوصی کاربران سایت شماست، صحبت میکنیم.
SSL مخفف عبارت Secure Sockets Layer و یک پروتکل امنیتی است که برای ایجاد یک ارتباط امن بین دو سیستم مورد استفاده قرار میگیرد. روش کار این پروتکل به این صورت است که دادههایی را که کاربران به سایت شما وارد میکنند، رمزنگاری میکند. بنابراین فقط شما به عنوان صاحب سایت به این اطلاعات دسترسی دارید و امنیت کاربران نیز تضمین میشود. زمانی که شما از این پروتکل بر روی سایت خود استفاده میکنید، پروتکل https بر روی وبسایت شما فعال میشود و کاربران موقع ورود به سایت متوجه میشوند که اطلاعاتی که وارد میکنند توسط هکرها مورد سو استفاده قرار نمیگیرد. گواهی ssl یک فایل داده شامل اطلاعات هویتی سایت شما است. در ادامه اطلاعات ذکر شده در این گواهی را نام میبریم.
با توجه به اینکه امروزه اکثر خریدهای خانه و حتی پوشاک از طریق اینترنت انجام میشود، کاربران پیش از خرید نیاز دارند که از در امان بودن اطلاعات شخصی و محرمانه خود از حمله هکرها اطمینان حاصل کنند. زمانی که شما گواهی ssl را برای سایت خود خریداری میکنید، علاوه بر اینکه آدرس سایت به جای http با https نشان داده میشود، کاربران نیز هنگام ورود به سایت با اخطار امنیتی روبرو نمیشوند.
اگر در ابتدای دامنه یک سایت به جای http عبارت https را مشاهده کردیم، یعنی این سایت گواهی ssl را دریافت کرده و کسب و کار آن مورد تایید قرار دارد. حرف s از کلمه secure به معنی امن گرفته شده است.
کسب و کارهای مختلف که از سایت برای افزایش فروش خود استفاده میکنند، با توجه به اینکه تا چه میزان به اطلاعات هویتی کاربران نیاز دارند، از گواهیهای با سطح امنیت متفاوت استفاده میکنند. برای دریافت گواهینامه SSL باید به CA یا نمایندگیهای معتبر آن مراجعه کنید. CA یا certification authority یک مرجع صادر کننده گواهی نامههای امنیتی است که در واقع قانونی بودن کسب و کارها و دامنه سایت مرتبط با آن کار را مورد تایید قرار میدهند و یک گواهی دیجیتال صادر میکنند. در ادامه انواع گواهینامه SSL را به اختصار برای شما شرح خواهیم داد.
گواهی اعتبار سنجی دامنه یا DV که از عبارت domain validated گرفته شده است، هویت شخص دارنده وبسایت را با ارسال ایمیل تاییده تضمین میکند. اما این گواهی که کمترین اعتبار را بین سایر گواهیهای ssl نیز دارد، هیچ تضمینی برای تایید کسب و کار شما ندارد. در صورتی که شما یک وبسایت شخصی یا کسب و کار کوچک دارید میتوانید با مراجعه به نمایندگیهای معتبر، آن را فعالسازی کنید.
گواهی اعتبار سازمانی یا OV اعتبار بیشتری از DV دارد. برای اینکه بتوانید این گواهی را دریافت کنید باید علاوه بر نام دامنه، برخی از اطلاعات شرکت خود شامل مدارک دولتی ثبت شده و آدرس آن را برای CA ارسال کنید. در این صورت علاوه بر نام دامنه، کسب و کار شما نیز مورد تایید قرار میگیرد. دریافت گواهی اعتبار سازمانی به کسانی که یک شرکت کوچک یا یک کسب و کار دارای مجوز هستند پیشنهاد میشود. دقت کنید که سطح امنیت OV از DV بالاتر است. همچنین هزینه و زمان مورد نیاز برای دریافت آن نیز بیشتر است.
گواهی OV میزان قانونی بودن کار شما را تا حدی تایید میکند. اما اگر میخواهید میزان قانونی بودن کارتان به طور کامل تایید شود، لازم است که برای دریافت گواهی اعتبار سنجی گسترده اقدام کنید. برای اینکه بتوانید گواهی اعتبار سنجی گسترده یا EV را دریافت کنید، لازم است که تمام مدارک هویتی شرکت شامل اسناد و مدارک ثبتی، اطلاعات هویت دارنده سایت و اطلاعات سرور را در اختیار CA قرار دهید. EV بالاترین اعتبار را بین تمام گواهیهای SSL دارد و قانونی بودن کار شما را به طور کامل تایید میکند.
در صورتی که این نوع از گواهی ssl را دریافت کنید، میتوانید علاوه بر دامنه اصلی زیر دامنههای مرتبط با دامنه اصلی را نیز تحت پوشش گواهی قرار دهید.
با استفاده از گواهی ssl mdc میتوانید تا 100 دامنه را روی یک IP قرار دارند، با استفاده از یک گواهی تحت پوشش قرار دهید.
دریافت گواهی UCC باعث میشود علاوه بر اینکه مزایای SSL MDC را داشته باشید، یک قفل سبز رنگ نیز کنار نام دامنه شما قرار میگیرد.
هدف اصلی دریافت ssl افزایش امنیت وبسایت است. بسیاری از وبسایتها که نیاز به ثبت نام دارند یا برای ارائه خدمات باید اطلاعات حساب افراد را دریافت کنند، لازم است مطمئن شوند که به جز افراد مشخص، افراد دیگر و از جمله هکرها به این اطلاعات دسترسی پیدا نکنند. در صورتی که شما این گواهی را دریافت کنید، مطمئن میشوید که دادههای سایت رمزنگاری شده است و حتی در صورتی که افراد سودجو این اطلاعات را پیدا کنند، از محتوای آن چیزی متوجه نمیشوند.
یک شخص که گواهی ssl را برای وبسایت خود دریافت کرده است، در واقع خود را به عنوان مالک سایت معرفی میکند.
با دریافت گواهی ssl در کنار آدرس سایت شما، یک قفل سبز رنگ نمایش داده میشود. کاربری که این قفل سبز را میبیند متوجه میشود که این سایت جعلی یا یک سایت مشابه نسخه اصلی نیست. بنابراین با خیال راحت به شما اطمینان میکند و از خدمات شما استفاده میکند.
گوگل به تامین امنیت کاربران خود اهمیت ویژهای میدهد. از این رو در سالهای اخیر دریافت گواهی ssl را یکی از موارد مهم برای افزایش رتبه سایت و نمایش آن در صفحه نتایج عنوان کرده است.
بسیاری از هکرها برای دزدیدن اطلاعات مشتریها، اقدام به ساخت یک سایت جعلی میکنند و از طریق آن ایمیلهای تبلیغاتی ارسال میکنند که به آن فیشینگ گفته میشود. نکته قابل توجه این است که این گونه وبسایتها نمیتوانند گواهی ssl دریافت کنند. بنابراین کاربری که این ایمیل را دریافت میکند، چون سایت مورد نظر گواهی نامه ندارد، از وارد کردن اطلاعات خوداری میکند. شما میبایست برای افزایش امنیت وردپرس خود اقدامات لازم را انجام دهید.
دارندگان وبسایت که میخواهند فروش آنلاین داشته باشند و از طریق درگاه بانکی آنلاین هزینه خدمات خود را دریافت کنند، باید گواهی ssl داشته باشند. در غیر این صورت علاوه بر اینکه کاربران هنگام پرداخت با خطا روبرو میشوند، اعتماد مشتری را نیز از دست میدهند و آن مشتری دیگر به وبسایت شما مراجعه نمیکند. برای آموزش نصب درگاه پرداخت در وردپرس و دیگر شرایط آن به بلاگ آن در آساوردپرس مراجعه فرمایید.
در حال حاضر تنها نماد اعتماد الکترونیک یک ستاره و دو ستاره توسط صاحبان وبسایتها قابل دریافت هستند. برای اینکه بتوانید نماد الکترونیک دو ستاره دریافت کنید، ابتدا باید گواهی ssl را که پیش نیاز آن است را دریافت کنید. برای دریافت اطلاعات بیشتر در رابطه با نماد الکترونیک میتوانید به مقاله نحوه دریافت نماد اعتماد الکترونیک مراجعه نمایید.
همانطور که گفتیم فعال کردن SSL باعث میشود که دادههای سایت شما رمزگذاری شوند تا هکرها نتوانند به آن ها دسترسی پیدا کنند. بنابراین مشخص است که به دلیل رمزگذاری و رمزگشایی، سرعت سایت شما کاهش پیدا میکند.
دریافت گواهی SSL منوط به پرداخت هزینه برای دریافت خدمات است. انواع گواهی SSL با توجه به سطح اعتبار، هزینه متفاوتی نیاز دارند.
از زمانی که شما گواهی SSL دریافت میکنید، تا زمان مشخصی که در گواهی نوشته شده است، امکان استفاده از خدمات مشخص را دارید. بعد از این تاریخ که SSL منقضی میشود، شما باید برای فعالسازی مجدد آن هزینه مورد نظر را پرداخت کنید.
در صورتی که SSL به درستی نصب نشود، انتقال اطلاعات از پروتکل http به پروتکل https به درستی صورت نمیگیرد. کاربران نیز با مشاهده پیامی که میگوید اطلاعات شما به خوبی محافظت نمیشود، متوجه این موضوع میشوند.
جمع بندی
همانطور که در متن بالا توضیح دادیم، پروتکل امنیتی ssl، دارای مزایا و معایبی میباشد. ولی چیزی که در حال حاضر بسیار مهم است و برای گوگل ارزشمند است، حفظ دادههای خصوصی کاربران وبسایتها میباشد. پس میبایست حتماً و هر چه سریعتر برای خرید و نصب این پروتکل امنیتی اقدام نمایید. همچنین شما برای خرید و نصب گواهینامه ssl، این پروتکل امنیتی مهم و حائز اهمیت میتوانید به وب سایت تیوان هاست مراجعه فرمایید.